Diskuzní setkání na téma „Jak dostat potraviny vyrobené na Hranicku k zákazníkům?“
5. 5. 2017
V rámci Farmářských trhů Regionu Hranicko dne 21. 4. 2017 se v Café Baru na Zámku uskutečnilo diskusní setkání na téma "Jak dostat potraviny vyrobené na Hranicku k zákazníkům?“.
V rámci Farmářských trhů Regionu Hranicko dne 21. 4. 2017 se v Café Baru na Zámku uskutečnilo diskusní setkání na téma "Jak dostat potraviny vyrobené na Hranicku k zákazníkům?“.
V úvodu setkání byl představen dotační titul MAS Hranicko na podporu krátkých dodavatelských řetězců a místního trhu. Cílem tohoto dotačního titulu je podpora spolupráce místních výrobců a producentů potravin. Podrobněji byly také představeny jednotlivé možnosti podpory (např. vybavení společné prodejny, vybavení tržiště, pořízení společné pojízdné prodejny, investiční náklady na založení eshopu, nákup prodejního stánku).
Poté se o svou zkušenost s prodejem vypěstované zeleniny a ovoce formou bedýnek podělili manželé Partschovi z Farmy Macek ve Svésedlicích. Následovala diskuse o možnostech využití konkrétních variant podpory. Souhrnný zápis ze setkání včetně závěrů je přiložen v příloze spolu s prezentacemi MAS Hranicko a Farmy Macek.
Autor: | Karolína Berousková |
E-mail: | k.berouskova@regionhranicko.cz |
Dokumenty ke stažení
- zapis-z-diskusniho-setkani-v-ramci-farm-trhu-21-4-2017-7553.pdf [304 kB]
- prezentace-farma-macek-8892.pdf [8949 kB]
- prezentace-prv-9943.pdf [499 kB]